Bygga ny altan eller uteplats? - guide från duktig hantverkare i Sala

Har du precis flyttat till hus eller vill du dra nytta av din stora tomt? En altan eller en uteplats är något som många drömmer om, men att bygga den på egen hand kan vara svårt. Ett praktiskt alternativ är därför att anlita en kunnig snickare i Sala.

Det är få saker som är lika inbjudande under varma sommardagar som en uteplats att spendera tid på. Här kan du njuta av lugnet i din ensamhet eller långa dagar tillsammans med familjen.

  • Helhetslösningar för altan eller uteplats
  • Snabb hjälp när du behöver
  • Professionell service och kunniga hantverkare

Fördelar med en altan eller uteplats i Sala 

Står du fortfarande i valet och kvalet om huruvida en altan eller uteplats är något som du kommer vara i behov av? Majoriteten av alla människor som har tillgång till en tomt vill ha en uteplats, men orsakerna är väldigt individuella. Gemensamt för de allra flesta är dock att ha en plats där man befinner sig nära hemmet, samtidigt som man kan njuta av det fina vädret utanför dörren. En uteplats eller en altan gör det möjligt för dig att grilla utan att störa grannar, ta ut solstolarna för att läsa en god bok eller varför inte ställa ut poolen till barnen. Fördelarna med att ha en altan är alltså väldigt många.


Höj värdet på din bostad med en altan / uteplats

Idag är det mycket populärt och uppskattat att ha en uteplats och om du i framtiden funderar på att sälja, kan en snygg och välbyggd altan vara en riktigt värdeshöjare. Letar du efter ett bra och professionellt byggföretag i Sala har du kommit rätt. Här kan du få hjälp med alla eller mindre delar av ditt byggprojekt, så att du får den altan som du alltid har drömt om. Vi finns här för att besvara dina frågor och funderingar, samt få din altan på plats enligt dina önskemål.

Varför bör man anlita en hantverkare?

Är du mycket händig och har kunskap och erfarenhet av bygg sedan tidigare kan du med största sannolikhet sätta ihop din uteplats själv, men att bygga en altan eller uteplats är tidskrävande och ibland räcker inte kunskapen till. När du anlitar vårt byggföretag i Sala kan du vara säker på att både utbildning, erfarenhet och kunskap är ett faktum. Här behöver du heller inte oroa dig om något skulle gå fel. Har du byggt din altan själv finns det risk för att försäkringsbolaget inte täcker upp för eventuella problem. 

Har du däremot använt dig av ett ett professionellt byggföretag i Sala - som Vitaly Bygg AB - finns ansvarsförsäkringar på plats som täcker upp eventuella olyckshändelser.

En mycket vanlig orsak till att många drar sig från att använda hantverkare är de kostnader som medföljer. Att bygga på egen hand gör oftast att man kan hålla nere kostnaderna något, men då gäller det också att man vet vad man gör. Istället för att bygga altanen själv kan du anlita våra Snickare i Sala till ett attraktivt pris där du dessutom kan ta hjälp av ROT-avdraget. ROT-avdraget gör det möjligt för dig att dra av 30 % av arbetskostnaden, vilket gör att utgifterna inte blir lika stora och påfrestande för plånboken. Vi hjälper dig att sköta hela processen med Skatteverket, vilket ger dig en faktura som redan är reducerad och klar.

Professionell hjälp hela vägen med kunniga Snickare i Sala

Naturligtvis ska du kunna få njuta av din altan eller uteplats när solens strålar värmer som mest. Innan du börjar ditt byggprojekt kan det vara bra med vägledning och rådgivning. Vi finns här för dig och kan besvara alla dina frågor och funderingar gällande bygge av altan, samtidigt som vi kan komma överens om en plan som passar just dig. Med våra kunniga Snickare i Sala kan du känna dig säker på att du får en uteplats som kommer att hålla länge och som kommer att ge dig många sköna stunder, under såväl vinter som sommar. Återigen kan du naturligtvis också anlita en hantverkare för specifika delar av bygget, om du inte vill ha en helhetslösning direkt.

Välkommen att kontakta oss

Vitaly Bygg bevarar alla era frågor och funderingar kring kommande byggprojekt. Vi gör verklighet av dina altan- och uteplatsdrömmar. Skriv in till oss via kontaktformuläret här på sidan.

Boka GRATIS platsbesök med en yrkeskunnig snickare i Sala

Vitaly Bygg AB har snickare i Sala som erbjuder privatpersoner, företag och bostadsrättföreningar kostnadsfria platsbesök där vi ser över projektet i fråga. Vi kan då bistå er med rådgivning och offertlämning på plats.